donderdag 21 januari 2016

Een "speciaaltje" voor mijn lieve pap & mam:

* Uitgelicht: de Graanzak
Speciaal voor pap & mam zal ik de naam van mijn winkeltje uitleggen. Ze hadden nl. wat twijfel over de naam die ik had gekozen. Misschien niet zo sjiek. Nou ben ik een "down to earth" persoontje. En sfeer staat boven sjiek bij mij. Hier volgt de uitleg:
Decoratief: De jute Graanzak is een decoratief item. Je kan er alle kanten mee op. Het wordt gebruikt in de brocante sfeer, de landelijke sfeer, maar zeker ook in de industriele sfeer. De tijkstreep is er in verschillende patronen en kleuren en is tijdloos. Leuk om er stoere kussens van te maken of gewoon om te draperen over een houten schaal. De Graanzak is op enorm veel manieren te gebruiken. Kijk op Pinterest. Daar staan heel veel leuke ideeen en toepassingen. Sfeer gegarandeerd. 1 van de redenen om mijn winkeltje "de Graanzak" te noemen.
*History: Graanzakken zijn ontworpen om graan optimaal voor lange tijd te bewaren. Graan wordt van boven bijgevuld en van onderen eruit gehaald. (Dat is leuk, ik zie hier een metafoor: ik koop in en via mijn winkeltje verkoop ik weer door) Omdat alle graan in de zak telkens beweegt, ontstaat een natuurlijke ventilatie die voor een gezonde opslag zorgt. En nog niet weggezapt? Dan nog een klein stukje....Iedere familie had vroeger zijn eigen logo. Mede daarom vond ik het ook een leuk idee voor mijn logo, verwijzend naar de symboliek van vervlogen tijden.
*Godsdienstige betekenis: Het mooie verhaal van Jozef en de zilveren beker, verstopt in de graanzak. Een verhaal over wantrouwen, vertrouwen, doorzettingsvermogen en Geloof.
*Commercieel aspect: Ik kom heel graag in de Graanbuurt in Giessenburg. D.i een bijzondere winkelstraat, verstopt in de Graanschuur en de Kolenschuur. Deze twee winkelstraatjes herbergen allerlei leuke winkeltjes achter historisch gevels. Je kan er ook lunchen of een kopje koffie met iets lekkers. (aldus google)
Geinspireerd door deze antieke grofgeweven zakken, waar ook soms een tekst op werd gesjabloneerd, heb ik notitieboekjes en decodoeken gemaakt van een oude verhuisdeken (gewassen) en d.m.v. transferpapier mooie teksten eropgedrukt: Je print een tekst in spiegelbeeld op het transferpapier. Je legt de print met de tekst naar beneden op de stof. Bakpapier ertussen en stijken maar, goed drukken! Je haalt het papier eraf en je gaat er nog 1x overheen met de strijkbout. Wel met bakpapier uiteraard. Zo kan je de leukste dingen maken. Succes.
Een hele lieve groet aan pap & mam.
Een reactie posten